Aswoensdag, begin van de Veertigdagentijd

Woensdag 22 februari 2023, Aswoensdag, is het begin van de Veertigdagentijd, de tijd van bezinning voorafgaand aan Pasen. Graag willen we je attenderen op een tweetal mogelijkheden om op deze Aswoensdag een meditatieve viering bij te wonen.

In de Martinikerk is er om 17:30 uur een vesper met na afloop een sobere maaltijd. Tijdens de maaltijd zijn mensen aanwezig om te vertellen over een wandkleed, waaraan ze hebben meegewerkt, en dat het slavernijverleden van Groningen verbeeldt. Meer informatie (ook over hoe je je voor de sobere maaltijd kunt aanmelden) staat op de site van de Nieuwe Kerk.

Of ga naar de meditatieve viering om 19:30 uur in Buurtkerk de Fontein (Eikenlaan 255), getiteld ‘Pas op de plaats op je levensweg’. De viering is deels binnen en deels buiten de kerk; er is gelegenheid om iets op te schrijven wat je in de veertigdagentijd zou willen loslaten, om dat vervolgens aan het vuur in de vuurkorf toe te vertrouwen. Vanaf maandag 13 maart zal in de tuin van De Fontein gedurende zes weken een labyrint worden opengesteld, dat meditatief bewandeld kan worden. Meer info hierover op de site van De Fontein.