Beloken Pasen: Jezus verschijnt aan Thomas

Zondag 16 april is het Beloken Pasen: de afsluiting van het Paasfeest dat begon met het feest van de opstanding op Eerste Paasdag en welbeschouwd de hele week nog duurt (beluiken betekent besluiten of afsluiten). In de Martinidienst van deze zondag staan we stil bij het verhaal over de apostel die bekend staat als de ‘ongelovige Thomas’. Als de opgestane Christus voor het eerst aan zijn leerlingen verschijnt, is Thomas daar zelf niet bij aanwezig. Hij hoort erover vertellen door de andere leerlingen, maar hij kan maar moeilijk geloven dat zijn leermeester werkelijk is opgestaan. Hij wil Jezus kunnen aanraken, inclusief de wonden van de kruisiging. Er volgt een tweede kans: Jezus verschijnt nogmaals aan de discipelen en dan is Thomas er ook bij.

“De ongelovige Thomas” (Caravaggio)

Welkom in deze viering in de Martinikerk op zondag 16 april 2023 om 11:30 uur. Voorganger is Berend Borger. Met organist Henk de Vries en voorzangers Ton Tromp en Joke Bulthuis.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Stichting Leergeld”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.