De wonderbare visvangst

Na zijn opstanding uit het graf was Jezus al tweemaal aan zijn leerlingen verschenen, eerst zonder dat Thomas erbij was en later met hem. In het verhaal uit Johannes 21 verschijnt Jezus voor de derde keer aan zijn discipelen, die inmiddels zijn teruggekeerd naar Galilea. Als ze ’s nachts in een boot op het Meer van Tiberias hebben geprobeerd te vissen, zonder resultaat, zien ze in de vroege ochtend een man op de oever van het meer, die hen aanspoort nog eens hun netten uit te werpen aan de rechterkant van de boot. Wonderlijk genoeg zit het net dan zo vol met vis dat het nog net niet scheurt. Wanneer ze eenmaal aan land gekomen zijn, deelt de man uit van vis en brood, en zonder het hem te vragen realiseren de vissers zich wie de man is: Jezus hun leermeester.

Welkom in de Martinidienst op zondag 23 april om 11:30 uur. Matty Metzlar zal voorgaan in deze viering. Met voorzang verzorgd door Jeannette de Bock, Maarten van Damme, Pieter Kamminga en Martin de Bruijn. De vleugel wordt bespeeld door Jan de Roos.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Natuur- en Milieufederatie”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.