Door de deur naar binnen

Wat bedoelt Jezus met deze, toch wat opmerkelijke uitspraak over zichzelf? “Ik ben de deur voor de schapen. Wie door mij binnenkomt, zal gered worden.” Van de beeldspraak die hij gebruikt, moeten we proberen de betekenis goed te begrijpen. Iemand die niet door de deur de schaapskooi betreedt maar zich ergens anders toegang verschaft, is vast en zeker een dief of een rover, iemand met kwaad in de zin. Maar Jezus spreekt ook over zichzelf als de goede herder. De schapen kennen de stem van de herder en volgen hem, dat geeft vertrouwen, en voor de herder is het leven van de schapen hem alles waard.

Welkom in de Martinidienst van zondag 30 april 2023, aanvang 11:30 uur. In deze viering gaat Arlette Toornstra voor. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Jan de Roos bespeelt het orgel, ook zal hij op piano een stuk ten gehore brengen samen met Inge Muntendam op viool.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Vluchtelingenwerk”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.