De weg, de waarheid en het leven

Heel bekende woorden van Jezus zijn het, zoals opgeschreven in het Evangelie van Johannes: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven”. Maar wat betekent die uitspraak nou echt? Meestal is de uitleg die hieraan gegeven wordt zoiets als: wie Jezus kent, kent ook zijn (en onze) hemelse Vader; wie in Jezus gelooft, gelooft ook in de Vader. Het gaat verder dan een oppervlakkig kennen, het gaat er veel meer om op Hem te vertrouwen. Het gaat om de Liefde (met hoofdletter L), we zingen het in lied 791: Liefde, eenmaal uitgesproken als Uw woord van het begin (…) Bron van liefde, Liefde zelf!

Van harte welkom in de Martinidienst van zondag 7 mei 2023. Voorganger in deze viering is Heleen Maat. Met Jan de Roos op orgel en/of piano, en met een gelegenheidskoor van vijf personen om de gemeentezang te ondersteunen (Rinka de Jager, Jeannette de Bock, Stineke Haas, Bert Ballast en Fred Blaauw).

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Salmagundi”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.