Hou van jezelf, van je naaste en van God

Van jezelf houden, van je naaste en van God, zo luidt het thema van de Martinidienst van zondag 29 oktober. Centraal staat het gesprek dat Jezus voert met de farizeeën (Mattheüs 22), waarin hij hen leert wat de twee belangrijkste geboden in de Wet zijn. Eén: heb de Heer, je God, lief met heel je hart, heel je ziel en heel je verstand. Twee: heb je naaste lief zoals je jezelf liefhebt. Het tweede gebod heeft in feite dezelfde betekenis als het eerste, en beide geboden samen vormen de grondslag voor alles wat er verder geschreven staat in de Wet en in de Profeten.

Van harte welkom in de Martinidienst op 29 oktober 2023 om 11:30 uur. Voorganger in deze viering is Jaap Koopmans. Met muzikale ondersteuning door pianist Jan de Roos en een gelegenheidskoor onder leiding van Ton Tromp.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Kinderfonds Mamas”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.