Allerheiligen en Allerzielen 2023

De Martinidienst van zondag 5 november 2023 om 11:30 uur is onze traditionele viering van Allerheiligen en Allerzielen. Deze viering is gewijd aan de gedachtenis van de overledenen. We willen de mensen gedenken die we missen, die gestorven zijn. Mensen die in ons persoonlijk leven een bijzondere plaats hebben gehad en die we meedragen in ons hart. Voor iedere aanwezige is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor een overleden familielid, vriend of andere dierbare.

De Bijbelgedeelten die we lezen, zijn de bekende Zaligsprekingen uit de Bergrede van Jezus (Mattheüs 5) en het visioen van de onafzienbare menigte die samenkomt voor de troon van God en voor het Lam Gods, uit de Openbaring van Johannes.

(Hierboven: twee detail-uitsnedes uit “De aanbidding van het Lam Gods”
van Jan en Hubert Van Eyck; Sint Baafskathedraal, Gent)

In deze viering van Allerheiligen en Allerzielen zal Jaap Goorhuis voorgaan. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Jan de Roos bespeelt zowel het orgel als de vleugel. Inge Muntendam speelt viool.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Land van Ons”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.