Kerstnachtdienst 2023

Kerstboom op de Grunneger Grote Markt, met piek!

Twee Martinidiensten zijn er op zondag 24 december 2023. Over de ochtendviering van de vierde adventszondag om 11:30 staat al een afzonderlijk bericht op deze website; dit bericht gaat over de Kerstnachtdienst, om 23:00 in de Martinikerk te Groningen.

Het eeuwenoude verhaal van de geboorte van het kerstkind, in een eenvoudige stal in Bethlehem, brengt ook ruim tweeduizend jaar later nog steeds ieder jaar in de kerstnacht vele mensen bij elkaar. Mensen die hopen, juist in de kerstnacht, ‘iets’ te vinden dat je van binnen raakt en goed doet, dat hoop en moed geeft. Een teken van Gods nabijheid. Daarom een hartelijk welkom aan een ieder uit Stad en Ommeland, om er met elkaar een sfeervolle en feestelijke viering van te maken. De dienst begint om 23:00 uur, de kerk is open vanaf 22:30 uur.

Voorganger in deze dienst is Alberte van Ess. Met muzikale medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen, orkest Harmonie ’67 onder leiding van Jan Wijenberg, en organist Henk de Vries. Naast de vele zang en muziek zal het voorlezen van het Kerstevangelie uit Lucas 2 het hoogtepunt van de viering vormen, met een in het licht badend hoogkoor van de Martinikerk en gebeier van de klokken van de Martinitoren. Moge hierdoor de goede boodschap van Kerst, vrede op aarde in mensen van Gods welbehagen, worden verspreid in de ruime omtrek van Stad.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagavond vanaf 23:00 uur (misschien al iets eerder bij de samenzang voorafgaand aan de dienst) live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Bijdragen aan de Collecte kan bij voorkeur door middel van het scannen van de QR-codes in de liturgie op pagina 18. Of per bankoverschrijving; maak dan een bedrag over op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp en vermeld daarbij duidelijk waarvoor de gift bestemd is: “diaconale collecte: Voedselbank Groningen” of “instandhouding Martinidiensten” (ja, ook de organisatie van de kerstnachtdienst kost geld!). Zie ook het bericht over doneren via de QR-code. Stichting GSp heeft een ANBI-status waardoor je giften mogelijk fiscaal aftrekbaar zijn, zie voor meer informatie onze giftenpagina. Tenslotte is ook met contant geld bijdragen mogelijk.