Laetare (Verheug je!)

Midden in de vastentijd, op de vierde zondag van de veertigdagentijd voorafgaand aan Pasen, schijnt het licht van Pasen al een beetje door het donkere paars (de kleur van bezinning en berouw) heen. Deze zondag heeft dan ook vaak niet paars maar roze als liturgische kleur (‘roze zondag’). De naam van deze zondag is Laetare, “Verheug je!”, en die vreugde klinkt al in het zingen van Psalm 122 waarmee we de viering van zondag 31 maart beginnen.

Naast het vervolg uit het boek Job lezen we uit het Evangelie van Lucas de gelijkenis over de terugkeer van de verloren zoon. De zoon die, anders dan zijn oudere broer, zijn deel van de erfenis al vroegtijdig van zijn vader had opgeëist en dat geld er in korte tijd doorheen heeft gejaagd. En die, vol berouw over de verkeerde keuzes die hij gemaakt heeft, toch de stap weer durft te zetten, terug naar zijn familie en naar zijn vader. De vader die, ondanks alles, in staat is zijn zoon te vergeven voor wat er misging, en uit vreugde over de terugkeer van de zoon een uitgebreid feestmaal laat aanrichten.

Van harte welkom in de Martinidienst op zondag 31 maart 2019 om 11:30 uur, met voorganger Evert Jan Veldman. Het orgel van de Martinikerk wordt bespeeld door Eeuwe Zijlstra.

 Download hier alvast de liturgie.

Let op! Dit weekend is de Sint Jansstraat vanaf de brug bij de Turfsingel afgesloten, ook het parkeren van je auto is hierdoor een stuk lastiger. De Martinikerk is (met name voor fietsers, voetgangers en busreizigers) vanaf de kant van de Grote Markt prima bereikbaar.