Rijkdom en het verlangen naar gerechtigheid

Van harte welkom in de Martinidienst van zondag 29 september 2019 om 11:30 uur, met als gastvoorganger Alberte van Ess. Met muzikale medewerking van het Koor van het GSp onder leiding van Ton Tromp en pianist Jan de Roos.

Thematisch sluit deze viering goed aan bij de voorafgaande dienst van 22 september. Rijkdom en het verlangen naar gerechtigheid komen aan de orde in de door Jezus vertelde gelijkenis over de rijke man en de arme bedelaar Lazarus. De maatschappelijke kloof tussen rijk en arm is duidelijk aanwezig tussen deze beide personages. Nadat zowel de rijke man als de arme bedelaar gestorven zijn, komen ze in het dodenrijk terecht en ook daar is, volgens de vertelling, de onoverbrugbare kloof tussen hen beide ook letterlijk zichtbaar. Alleen zijn dan de rollen volledig omgekeerd. Evenals in de vorige viering, wijzen ook ditmaal de waarschuwende woorden uit het profetenboek Amos in dezelfde richting als deze gelijkenis uit het Evangelie naar Lucas.

Van de geselecteerde liederen die we in deze dienst samen zullen zingen, veelal van de hand van tekstdichter Huub Oosterhuis, past een aantal zeer goed bij het thema van de Bijbellezingen.

► Download hier alvast de liturgie.