Gezicht en Masker

Tien maanden geleden, in december 2019, werden we in de Martinidienst met voorganger Ivo de Jong aangenaam verrast door een groter aantal bezoekers dan verwacht, groter dan het aantal afgedrukte liturgieboekjes. Komende zondag, 18 oktober 2020 om 11:30 uur, gaat Ivo de Jong opnieuw voor in onze viering, maar helaas kunnen we vanwege de corona-voorschriften nu maar zeer beperkt bezoekers toelaten. Maar we maken tegenwoordig een geluidsregistratie van de viering, zodat wie niet bij de viering aanwezig kan zijn (vanwege coronaregels of om andere redenen) de dienst achteraf toch kan beluisteren.

Ivo heeft zijn overweging de titel “Gezicht en Masker” meegegeven, en zonder nu al te veel hierover te verklappen, zal hij hiermee ongetwijfeld op een bijzondere wijze bij de actualiteit van vandaag de dag aanhaken. In de overweging is ook een liedtekst van hemzelf verwerkt, die eindigt met de bemoedigende woorden:

Wanneer ooit het ijs van mijn angsten ontdooit
geef ik me over, verlies mijn gewicht
in het vuur in het zicht
van de afgrond van Licht.

Muziek en zang in deze viering worden verzorgd door het Koor van het GSp onder leiding van Pieter Pilon met orgelspel van Jan de Roos. Een zeer toepasselijke liedkeuze is het bekende “Delf mijn gezicht op” van Huub Oosterhuis.

Wil je de viering meemaken, dan is het van essentieel belang om je vooraf aan te melden, uiterlijk zaterdagmiddag om 12:00 uur, via het registratieformulier. De link staat ook onderaan op de pagina met corona-huisregels.

Download hier alvast de liturgie.

Collecte: Ook als je de viering niet kunt bijwonen, is het toch mogelijk bij te dragen aan de collecte. Dus met name ook als je de geluidsregistratie van de dienst achteraf beluistert! Je kunt een bedrag overmaken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten“. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Appie’s Minimacamping“. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.

► Van deze dienst is een geluidsopname (MP3) gemaakt; terugluisteren kan via Dropbox – volg deze link.