Viering van Allerheiligen en Allerzielen

In de viering van Allerheiligen en Allerzielen, op zondag 1 november 2020 om 11:30 uur, staan we stil bij al die mensen die ons zijn voorgegaan op de levensweg met hun inspirerend geloof en vertrouwen. Ook willen wij de mensen gedenken die wij missen, die gestorven zijn. Mensen die in ons persoonlijk leven een bijzondere plaats hebben gehad en die wij meedragen in ons hart.

Voorganger in deze dienst is Matty Metzlar. In de vooraankondiging van deze dienst (zie eerder geplaatst bericht) hebben we gevraagd om de namen van te gedenken dierbaren aan Matty te mailen. De namen van deze personen zullen worden genoemd en een medewerker van de Werkgroep Martinidiensten zal dan telkens een kaarsje aansteken. Na afloop van de dienst kan een ieder, indien gewenst, langs alle aangestoken kaarsjes lopen (op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar).

De lezingen in deze dienst zijn uit Jesaja 25 en Openbaringen 21.

Zang en muziek worden verzorgd door de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Henk de Vries.

We hanteren nog steeds onze aanmeldprocedure: wil je de viering meemaken, meld je dan uiterlijk zaterdagmiddag om 12:00 uur aan via het registratieformulier. De link staat ook onderaan op de pagina met corona-huisregels.

► Download hier alvast de liturgie.

Collecte: Ook als je de viering niet kunt bijwonen, is het toch mogelijk bij te dragen aan de collecte. Je kunt een bedrag overmaken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten“. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Ziekenhuis in Malawi“. [De Voedselbank Groningen, zoals in de liturgie als collectedoel is vermeld, was vorige week aan de beurt; de Werkgroep Diaconaat heeft beide collectedoelen gewisseld.] Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.

► We hebben (deze keer voor het eerst, bij wijze van experiment) deze dienst op zondag 1 november vanaf 11:30 uur live uitgezonden via het Youtube-kanaal van de Martinidiensten. Terugkijken kan via deze link.
Van deze dienst is tevens een audioregistratie (MP3) gemaakt, alleen geluid maar met een betere geluidskwaliteit dan de Youtube-opname; terugluisteren kan via Dropbox – volg deze link.