Water wordt wijn

Op de tweede zondag van Epifanie (“verschijning van Christus in de wereld”), en juist in een periode waarin vanwege de coronapandemie grootschalige (familie-)bijeenkomsten ondenkbaar zijn, is het thema van de Martinidienst ontleend aan het verhaal over de bruiloft in de Galilese plaats Kana, uit het Evangelie van Johannes. Wanneer de bruiloftswijn dreigt op te raken vraagt Jezus een aantal vaten te vullen met water. Tot ieders verbazing blijkt dit de beste wijn te zijn geworden die de bruiloftsgasten ooit hebben geproefd.

Voorganger in deze dienst op zondag 17 januari 2021 is Tiemo Meijlink. Een klein gelegenheidskoor onder leiding van Ton Tromp zou de liederen in de dienst zingen, maar moet daar vanwege de recente PKN-richtlijn helaas van afzien. Organist Henk de Vries, wiens naam in de liturgie vermeld staat, laat zich vervangen door Jan de Roos.

► Download hier alvast de liturgie.

► We hebben deze viering op zondag 17 januari 2021 vanaf 11:30 uur live uitgezonden via het Youtube-kanaal Martinidiensten. Terugkijken van de livestream kan via deze link. Dit is de nabewerkte versie met beeld én geluid (tijdens de live uitzending was er geen geluid). Als op enig moment deze video niet meer publiek beschikbaar is, kan nog tot enkele weken na de dienst de geluidsopname (MP3) worden teruggeluisterd via deze link.

Collecte: Allen die deze viering online meekijken (via de livestream of achteraf), worden van harte uitgenodigd bij te dragen aan de collecte. Dat kan door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Voedselbank Groningen”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.