Kalmte na de storm

De Martinidienst van zondag 20 juni is opgebouwd rond het Evangelieverhaal waarin de discipelen samen met Jezus in een boot op het Meer van Galilea in een hevige storm verzeild raken. De paniek slaat hen om het hart als ze merken dat Jezus aan boord ligt te slapen. Eenmaal wakker gemaakt, brengt Jezus de woelige baren tot bedaren. Een oproep om angst om te buigen in vertrouwen. Net als in het verhaal uit het bijbelboek Job: ook Job verkeert in nood tijdens een woedende storm, en roept God om hulp. ‘En de Heer antwoordde Job vanuit de storm.

Voorganger in de viering van 20 juni is Sybrand van Dijk. Met orgelspel van Jan de Roos. Maarten van Damme neemt de zangpartijen voor zijn rekening (en de laatste twee coupletten van het slotlied mogen op ingetogen wijze door allen worden meegezongen: een voorzichtige versoepeling van de coronabeperkingen…)

Aanmeldprocedure: wil je de viering meemaken, meld je dan uiterlijk zaterdagmiddag om 12:00 uur aan via het registratieformulier. De link staat ook onderaan op de pagina met corona-huisregels.

► Download hier alvast de liturgie.

► Deze viering is, ook voor degenen die niet aanwezig konden zijn, op zondag 20 juni 2021 vanaf 11:30 uur live uitgezonden via het Youtube-kanaal Martinidiensten. Terugkijken van de livestream kan via deze link.

Collecte: Allen die deze viering online meekijken (via de livestream of achteraf), worden van harte uitgenodigd bij te dragen aan de collecte. Dat kan door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Stichting Urgente Noden (SUN)”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Aanwezigen in de kerk hebben de mogelijkheid contant bijdragen aan de collecte, maar als je liever per bankoverschrijving bijdraagt dan kan dat uiteraard ook. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.