Leven als de bomen / Toevlucht voor de vogels

Iedereen die van de natuur houdt, van de bomen en van de vogels, kortom iedereen die zijn groene hart op de juiste plaats heeft zitten, zal ook de Martinidienst van aanstaande zondag 13 juni op waarde weten te schatten.

Uit de profetische woorden van Ezechiël horen we hoe Gods almacht tot uitdrukking komt in de groei en de bloei van bomen. En in het Marcusevangelie vergelijkt Jezus het Koninkrijk van God met zaad dat op de akker wordt uitgestrooid en daar ontkiemt en tot wasdom komt, en ook met een mosterdzaadje dat in staat is een plant voort te brengen met takken zo groot dat de vogels erin kunnen nestelen.

Grauwe gors tussen mosterdbloemen (Bron: Dûrzan cîrano, Wikipedia, CC BY-SA 3.0)

Voorganger in deze viering is Matty Metzlar. Henk de Vries bespeelt het orgel en we horen de zangstemmen van Jeannette de Bock en Lysbet de Vries.

Aanmeldprocedure: wil je de viering meemaken, meld je dan uiterlijk zaterdagmiddag om 12:00 uur aan via het registratieformulier. De link staat ook onderaan op de pagina met corona-huisregels.

► Download hier alvast de liturgie.

► Deze viering is, ook voor degenen die niet aanwezig konden zijn, op zondag 13 juni 2021 vanaf 11:30 uur live uitgezonden via het Youtube-kanaal Martinidiensten. Terugkijken van de livestream kan via deze link.

Collecte: Allen die deze viering online meekijken (via de livestream of achteraf), worden van harte uitgenodigd bij te dragen aan de collecte. Dat kan door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Voedselbank Groningen”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Aanwezigen in de kerk hebben de mogelijkheid contant bijdragen aan de collecte, maar als je liever per bankoverschrijving bijdraagt dan kan dat uiteraard ook. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.