Effata – Ga open!

In een van de bekendere genezingsverhalen uit het Evangelie naar Marcus spreekt Jezus het woord Effata (hetgeen betekent: ‘ga open‘) tot een man die doof is en aan een spraakstoornis lijdt. De man wordt genezen: hij wordt verlost van zijn kwaal. Zo werkt de helende kracht van Jezus, door het woord dat Hij spreekt, voor deze man als een bevrijding uit een zeer beperkende situatie, en ook door de omstanders wordt dit als zeer indrukwekkend ervaren.

Dit woord Effata, en daarmee ook dit genezingsverhaal uit Marcus, is bepalend voor het thema van de Martinidienst op zondag 19 september om 11:30 uur. In deze viering gaat Gerjanne Eppink voor, met muzikale ondersteuning door een zangtrio gevormd door Bert Ballast, Martin de Bruijn en Maarten van Damme, en pianospel door Pieter Pilon.

► Download hier alvast de liturgie.

Vanwege corona geldt nog steeds onze aanmeldprocedure: wil je de viering meemaken, meld je dan uiterlijk zaterdagmiddag om 12:00 uur aan via het registratieformulier. De contactgegevens worden niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk. De link staat ook onderaan op de pagina met corona-huisregels. Er is in principe geen beperking in het aantal bezoekers, wel vindt zitplaatstoewijzing plaats met 1,5 meter onderlinge afstand. Net als vorige week is er een avondmaalsviering in aangepaste vorm.

Collecte: Iedereen kan bijdragen aan de collecte door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Stichting Exodus”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Aanwezigen in de kerk hebben de mogelijkheid contant bij te dragen aan de collecte, maar als je liever per bankoverschrijving bijdraagt dan kan dat uiteraard ook. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.

► Voor wie de vieringen niet in de kerk heeft kunnen bijwonen komen -meestal enkele uren na afloop- geluidsregistraties beschikbaar, die met deze link zijn te bereiken. Op dit moment staan er opnames van 5, 12 en 19 september. De opname van 19 sept is slecht, daarom staat er ook de hele liturgie met daarin de volledige tekst van de preek.