Eerste Adventszondag: Wees waakzaam

Op zondag 28 november 2021 begint de Adventstijd, de periode van inkeer en voorbereiding op Kerst, waarin we vol hoop en verwachting uitkijken naar de komst van Christus. Uit de voor deze zondag uitgekozen Evangelielezing uit het boek Marcus krijgen we de boodschap mee om toch vooral waakzaam te zijn: je kunt immers van tevoren nooit precies weten wanneer de eerste tekenen van de komst van Gods Koninkrijk zichtbaar worden. Net zoals het uitlopen van de takken van de vijgenboom er een teken van is dat de zomer in aantocht is.

In de Martinidienst op zondag 28 november om 11:30 uur zal Rianne van Zessen als gastvoorganger in ons midden zijn. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Henk de Vries.

► Download hier alvast de liturgie.

Wil je de viering bijwonen, vergeet dan niet je vooraf aan te melden, uiterlijk zaterdagmiddag om 12:00 uur, via het registratieformulier. De contactgegevens worden niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk. De link staat ook onderaan op de pagina met corona-huisregels.

Collecte: Iedereen kan bijdragen aan de collecte door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Chavah”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Aanwezigen in de kerk hebben de mogelijkheid contant bij te dragen aan de collecte, maar als je liever per bankoverschrijving bijdraagt dan kan dat uiteraard ook. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.

► Door omstandigheden is er deze keer helaas geen geluidsregistratie van deze viering. Normaalgesproken wordt deze in de loop van zondagmiddag door Bert geplaatst op Dropbox en kan dan nog tot enkele weken na de viering worden teruggeluisterd.