Uitgenodigd voor een feestmaal

In de Martinidienst van zondag 9 oktober besteden we aandacht aan een gelijkenis (zoals opgetekend in Lucas 14) die Jezus vertelt terwijl hij op sabbat is uitgenodigd voor een maaltijd bij een vooraanstaande Farizeeër thuis. Het gaat er in de gelijkenis om, als iemand je uitnodigt voor een bruiloftsfeest, dat je dan niet de belangrijkste plaats moet kiezen om te gaan zitten, want misschien heeft de gastheer nog wel iemand uitgenodigd aan wie die ereplaats nog meer toekomt dan aan jou, en zal hij je vragen die plek aan hem af te staan. Beter is het een niet al te opvallende plaats te kiezen, dan zou het zomaar kunnen dat de gastheer je benadert en jou een plek dichterbij hem aanbiedt. Motto: wie zichzelf verhoogt zal vernederd worden, en wie zichzelf vernedert zal verhoogd worden.

Als gastvoorganger is deze zondag Peter van de Peppel in ons midden. Met medewerking van een gelegenheidskoor dat de gemeentezang zal ondersteunen. Organist is Henk de Vries. Aanvang 11:30 uur in de Groninger Martinikerk.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Bijenstichting”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.