Van Abraham tot Zacheüs

Twee bekende Bijbelverhalen komen aan de orde in de Martinidienst van zondag 16 oktober. Allereerst uit Genesis het verhaal over Abraham (toen nog Abram geheten), die de opdracht krijgt weg te trekken uit zijn geboortestreek naar het land Kanaän, maar die tegelijk ook de goddelijke belofte krijgt dat hij zal worden gezegend met veel nakomelingen. “Ik zal zegenen wie jou zegenen. Een bron van zegen zul je zijn.” Ten tweede uit Lucas over de ontmoeting tussen Jezus en Zacheüs de tollenaar. Zacheüs, klein van stuk, klimt in een vijgenboom om in de drukte Jezus voorbij te zien komen. Dat hij berouw toont voor wat hij eerder verkeerd heeft gedaan en aangeeft zijn leven te willen beteren, is voor Jezus aanleiding om zichzelf bij Zacheüs thuis uit te nodigen voor onderdak. Dit leidt tot verbijstering bij de omstanders, maar het is waar: een wending ten goede in Zacheüs’ leven mag beloond worden.

Welkom in de Martinidienst op zondag 16 oktober om 11:30 uur. Voorganger is Jasja Nottelman. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Organist: Eeuwe Zijlstra.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Stichting Leergeld”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.