Eerste Advent: Waakzaam blijven

Zondag 27 november begint de Adventsperiode, vier weken waarin we hoopvol toeleven naar Kerst, we vol verwachting uitzien naar de komst van Christus in onze wereld. De Mensenzoon met zijn boodschap van vrede en redding voor de aarde en al haar bewoners.

De profetie uit het boek Micha, die we in deze eerste adventsviering lezen, klinkt nogal dreigend en onheilspellend. Die redding waar we zo op hopen, lijkt verder weg dan ooit, en in de wereld van vandaag de dag is dat beeld maar al te herkenbaar. Hartstochtelijk zingen we dan ook: “Breng redding, Heer”, met de woorden van Psalm 12. Maar uit de woorden uit het Mattheüsevangelie kunnen we moed en vertrouwen putten: de komst van de Heer is nabij, maar het precieze moment weet nog niemand. Het is dan ook vooral een oproep om waakzaam te blijven en te letten op wat er om je heen gebeurt. Want zoals het uitlopen van de vijgenboom de zomer aankondigt, zo moet je ook de tekenen leren herkennen dat de Mensenzoon in aantocht is. “Zal er ooit een dag van vrede, zal er ooit bevrijding zijn?

Van harte welkom in de Martinidienst op deze eerste Adventszondag, 27 november 2022 om 11:30 uur in de Martinikerk. Voorganger is Arlette Toornstra. Met muzikale medewerking (zang, piano en orgel) van het trio Jenny en Lian van der Steeg en Diddy van der Stouwe.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Natuur- en Milieufederatie” (dus niet de Bijenstichting zoals hier eerder vermeld heeft gestaan). Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.