Geroepen om te leven

Mensen, wij zijn geroepen om te leven”, luidt de beginregel van Lied 827. In het Evangelie van Mattheüs, hoofdstuk 9, roept Jezus een man genaamd Mattheüs op om hem te volgen. Kort en krachtig luidt de oproep: “Volg Mij”, en Mattheüs staat ogenblikkelijk op en volgt Jezus. Vervolgens neemt Jezus in het huis van Mattheüs deel aan de maaltijd, en daar zijn ook allerlei zondaars en tollenaars, mensen die in de samenleving destijds nauwelijks aanzien genoten, die ook aan de maaltijd deelnemen. Ook die mensen, sterker nog: juist die mensen, worden door Jezus opgeroepen hun leven een wending ten goede te geven.

Welkom in de Martinidienst van zondag 11 juni om 11:30 uur in de Martinikerk te Groningen. Voorganger in deze viering is Alberte van Ess. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Organist is Henk de Vries.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Vluchtelingenwerk”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.