Uitzending van de twaalf apostelen

De viering van zondag 18 juni 2023 is de voorlaatste Martinidienst van dit seizoen. Het wordt een dienst, drie weken na Pinksteren, waarin de geest van Pinksteren nog even blijft doorwaaien.

Centraal staat de Bijbelpassage uit het Evangelie naar Mattheüs waarin Jezus de twaalf apostelen uitzendt, de wereld in, om de vredesboodschap te verspreiden, op zoek te gaan naar de verloren schapen van het volk Israël, te verkondigen van het Koninkrijk Gods en om goede werken te verrichten zoals het genezen van zieken en het uitdrijven van demonen. Om te leren te vertrouwen op de mensen bij wie ze te gast zullen zijn, dat ze goed door hen ontvangen zullen worden, moeten ze op pad met niet veel meer dan een stok in de hand en sandalen aan de voeten. Geen extra geld, kleding of eten meenemen. Breng een vredegroet aan de bewoners van het huis waar je binnentreedt. En ben je ergens niet welkom, schud het stof van je voeten en ga weer op weg.

Welkom in de Martinidienst op zondag 18 juni om 11:30 uur met voorganger Heleen Maat. Met medewerking van organist Henk de Vries en voorzangers Ton Tromp en Joke Bulthuis.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Salmagundi”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.