Wij zorgen voor elkaar, God zorgt voor ons

Van harte welkom in onze laatste Martinidienst van dit seizoen, voordat we in de maanden juli en augustus ons zomerreces houden. In deze viering op zondag 25 juni 2023 om 11:30 uur gaat Heleen Maat voor. Met medewerking van een uit acht personen bestaande gelegenheidscantorij, begeleid op de vleugel door Pieter Pilon.

De evangelietekst voor deze zondag (uit Mattheüs 10) is een vervolg op die van de week ervoor, toen de uitzending van de twaalf apostelen aan de orde kwam. Jezus stuurt zijn leerlingen eropuit, zogezegd als schapen onder de wolven, maar hij voegt er meteen aan toe dat ze geen angst moeten hebben. Ze zullen best vaak in lastige situaties verzeild raken, maar altijd kunnen ze erop rekenen dat hun leven in Gods handen is. Alle mensenlevens zijn ontzettend kostbaar voor God. “Twee mussen, ze kosten zo goed als niets, maar toch zal er niet één het leven laten buiten God om. En jullie zijn zoveel meer waard dan een hele zwerm mussen. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn.” Daarom is als thema gekozen: wij zorgen voor elkaar en God zorgt voor ons.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Stichting Opkikker”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.

Voor de maanden juli en augustus, als er geen Martinidiensten zijn, ben je misschien geïnteresseerd om de zomervieringen van de Pepergasthuisgemeenschap (Oecumenische Vieringen Groningen; www.ovg-web.nl) te bezoeken op zondagochtend om 10:30 uur. Bijvoorbeeld de vieringen op 23 juli en op 20 augustus, waaraan vanuit de Martinidiensten medewerking verleend zal worden door Door Boven, Marian van Loo en Martin de Bruijn. Vanaf zondag 3 september zijn de Martinidiensten er weer, om 11:30 uur op zondagochtend in de Martinikerk.