Start nieuw seizoen Martinidiensten, thema: Wat is geloven?

Zondag 3 september gaan we weer van start met het nieuwe seizoen Martinidiensten: wekelijkse Oecumenische vieringen voor Student en Stadjer. Onze naam zegt het al: ook studenten zijn van harte uitgenodigd om met ons mee te vieren. Heb je als kersverse student in Groningen onlangs in de KEI-week al kennisgemaakt met bijvoorbeeld GSp of SKLO, kom dan ook eens op zondagochtend om half twaalf bij onze vieringen in de Martinikerk.

Als thema voor deze eerste viering in september is gekozen voor: Wat is geloven? In het Evangelieverhaal uit Mattheüs wordt een jongen door Jezus bevrijd van een boze geest. De leerlingen van Jezus hadden de jongen ook wel willen genezen, maar vragen aan Jezus waarom ze daar niet toe in staat waren. Het komt door een gebrek aan geloof; Jezus maakt de vergelijking met een mosterdzaadje. Als jullie geloof zouden hebben zoals een mosterdzaadje, hoe klein dan ook maar o zo krachtig (uit zo’n klein zaadje kan echt een enorme plant groeien!), dan hadden jullie bergen kunnen verzetten, niets zou onmogelijk geweest zijn.

Voorganger in deze Martinidienst op 3 september om 11:30 uur is Heleen Maat. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Het orgel wordt bespeeld door Jan de Roos.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Stichting Exodus”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.

Grauwe gors tussen mosterdbloemen (Bron: Dûrzan cîrano, Wikipedia, CC BY-SA 3.0)