Alles wat van mij is, is van jou!

In hoofdstuk 15 van het Evangelie van Lucas staan drie bekende gelijkenissen: over het verloren schaap, over de verloren penning en over de verloren zoon. Die laatste gelijkenis, over de verloren zoon, eindigt met de woorden die de vader tegen zijn oudste zoon zegt: “Alles wat van mij is, is van jou!”. Een reden om blij te zijn, feest te vieren, en een uitnodiging om dat ‘alles’ te delen met anderen.

In de Martinidienst van zondag 10 september lezen we een vierde gelijkenis uit Lucas 16, die een vervolg is op de drie gelijkenissen uit Lucas 15. Die vierde gelijkenis, over de oneerlijke rentmeester, vertelt over hoe dat ‘alles’ van de Vader kan worden gedeeld. En waarin betrouwbaarheid en eerlijkheid ook aan de orde komen, net als in de woorden van de profeet Amos.

Van harte welkom in deze viering op 10 september om 11:30 uur in de Martinikerk. Voorganger is Gerjanne Eppink. Met als organist Carlos Julián Fernández Bollo en als voorzangers Jennette de Bock, Lysbet de Vries en Dorine Wijmenga.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: COC”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.