Een koninklijk feestmaal, wie nodig je uit?

De zoon van de koning treedt in het huwelijk, dus moet er een groots bruiloftsfeest worden georganiseerd, inclusief een uitgebreide, evenzo feestelijke maaltijd. En wie nodig je dan uit om te komen? Degenen die in eerste instantie zijn uitgenodigd, laten het allemaal afweten. Ze hebben zo hun eigen beslommeringen, de ene moet naar zijn akker, de ander vindt zijn handel net even belangrijker. Dan stuurt de koning zijn dienaren op pad om iedereen die ze tegenkomen in Stad en Ommeland uit te nodigen. Zonder onderscheid tussen goede en slechte mensen; iedereen is welkom. Want de feestvreugde deel je immers met zoveel mogelijk mensen. Tja, en dan is er één bij die zich niet erg aan de dresscode heeft gehouden, en die valt nogal uit de toon. Dit verhaal vertelt Jezus, als een van de vele gelijkenissen die hij gebruikt om een beeld te schetsen hoe het zal zijn in het hemelse koninkrijk.

Jan de Roos (orgel) en Inge Muntendam (viool); archieffoto uit 2021

Van harte welkom in de Martinidienst van zondag 15 oktober 2023 om 11:30 uur. Voorganger in deze viering is Heleen Maat. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Verdere muzikale omlijsting door Jan de Roos op het orgel en Inge Muntendam op viool.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Stichting Exodus”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.