Palmzondag: Jezus’ intocht in Jeruzalem

Gij poorten van Jeruzalem,
reikhalzend ziet gij uit naar Hem
die binnentreden zal met vrede.

Op Palmzondag wordt zoals gebruikelijk aandacht besteed aan de intocht van Jezus in Jeruzalem, in de aanloop naar het Paasfeest. De bevolking van de stad zwaait hem enthousiast toe met palmtakken, als ware hij een koning die een vorstelijk onthaal verdient. Maar de houding die Jezus zelf laat zien is een heel andere: hij gaat niet als een vorst hoog te paard, maar is nederig gezeten op een jong ezeltje.

Welkom in de Martinidienst van zondag 24 maart 2024 om 11:30 uur met voorganger Jaap Goorhuis. Van zijn hand zijn ook de bijbelvertalingen zoals we die zullen lezen uit het Evangelie van Marcus en uit de Brief van Paulus aan de Filippenzen. Uit het profetenboek Jesaja lezen we dan weer voor de afwisseling uit de Naardense Bijbel. Muzikale bijdragen aan de viering worden geleverd door organist en/of pianist Jan de Roos en een gelegenheidskoor gevormd door Jeannette de Bock, Dorine Wijmenga, Pieter Kamminga en Martin de Bruijn.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

De bestemming van de diaconale collecte is deze week Grootouders voor het Klimaat, de uitgangscollecte is voor de instandhouding van de Martinidiensten. Om hieraan bij te dragen kun je de QR-codes gebruiken, die je vindt in de liturgie op pagina 16.

Noteer ook alvast de diensten tijdens de Stille Week en de viering van Eerste Paasdag:

  • 28 maart om 19:30 uur: Witte Donderdag (Martinikerk)
  • 29 maart om 19:30 uur: Goede Vrijdag (Nieuwe Kerk)
  • 30 maart om 22:00 uur: Stille Zaterdag (Nieuwe Kerk)
  • 30 maart om 23:00 uur: Paaswake/Paasnachtviering (Martinikerk)
  • 31 maart om 11:30 uur: Eerste Paasdag (Martinikerk)