Laat hen allen één zijn

Binnenkort is het Hemelvaartsdag en tien dagen later vieren we Pinksteren. De tussenliggende zondag wordt van oudsher ‘het Weeskind’ genoemd, en dat ondanks de belofte van Jezus aan zijn leerlingen dat Hij hen niet als wezen zal achterlaten. Sinds de veertigste Paasdag is Hij weg van ons, ten hemel gevaren. Het is wachten op de Geest der waarheid. We lezen uit het indrukwekkende gebed voor de leerlingen: Laat hen allen één zijn (Johannes 17:18-26). Uit het Eerste Testament horen we het volk Israël dat met één mond spreekt, als antwoord op de opdracht van de Eeuwige (Exodus 19:1-11). Maar wat is één zijn?

De Martinidienst van deze zondag na Hemelvaart, 12 mei 2024, vieren we gezamenlijk met de gemeenschap van de Pepergasthuiskerk. De viering vindt plaats in de Martinikerk vanaf 11:30 uur; er is deze zondag geen dienst in de Pepergasthuiskerk om 10:30 uur. Voorganger in deze viering is Alberte van Ess. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Het orgel wordt bespeeld door Pieter Pilon. Allen van harte welkom!

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

De bestemming van de diaconale collecte is deze week Stichting Exodus, de uitgangscollecte is voor de instandhouding van de Martinidiensten. Om hieraan bij te dragen kun je de QR-codes gebruiken, die je vindt in de liturgie op pagina 16.