Pinksteren, inspiratie en bezieling in vele talen

Pinksteren, Pfingsten, Pentecôte, Hvítasunnudagur, Πεντηκοστή, Hamsin Yortusu, Helluntai, Zesłanie Ducha Świętego, День Свято́ї Трі́йці, enzovoort. Zondag 19 mei vieren we Pinksteren, het feest waar met veel enthousiasme en bezieling de Heilige Geest over ons komt, om het vuur en de inspiratie te delen met iedereen ter wereld, om de goede boodschap van het Evangelie levend te houden, ook nadat Jezus lichamelijk niet meer aanwezig is.

Toren van Babel (Pieter Bruegel de Oude)

Ooit werd er op de hele aarde één enkele taal gesproken, zo wordt verteld in het oerverhaal uit het boek Genesis, waarin de mensen het initiatief nemen om een stad te bouwen met een toren die tot in de hemel zou moeten reiken: de Toren van Babel. Dit vond God geen goed plan, en daarom stichtte hij een enorme spraakverwarring en raakten de mensen over de hele aarde verstrooid. Maar deze grote diversiteit aan talen en volkeren vormt allerminst een belemmering, eerder een positieve en geestelijk geïnspireerde uitdaging, om de boodschap van Pinksteren breed te verspreiden onder iedereen die het maar horen wil.

Van harte welkom in de Martinidienst op zondag 19 mei 2024, aanvang 11:30 uur. Voorganger in deze viering is Jasja Nottelman. Met medewerking van een gelegenheidskoor onder leiding van Ton Tromp en pianist Jan de Roos.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

De bestemming van de diaconale collecte is deze week het Overweeghuis, de uitgangscollecte is voor de instandhouding van de Martinidiensten. Om hieraan bij te dragen kun je de QR-codes gebruiken, die je vindt in de liturgie op pagina 19.

Tenslotte, voor de talenknobbels onder ons maar ook alle anderen, de tekst van deze aankondiging begon met Pinksteren in het Nederlands, Deutsch, Français, Íslenska, Ελληvικά, Türkçe, Suomen kieli, język Polski en Украї́нська мо́ва.