Dwars door de storm, al zit alles tegen…

De Martinidienst van zondag 23 juni is opgebouwd rond het Evangelieverhaal waarin de discipelen samen met Jezus in een boot op het Meer van Galilea in een hevige storm verzeild raken. De paniek slaat hen om het hart als ze merken dat Jezus aan boord ligt te slapen. Eenmaal wakker gemaakt, brengt Jezus de woelige baren tot bedaren. Een oproep om angst om te buigen in vertrouwen. Net als in het verhaal uit het bijbelboek Job: ook Job verkeert in nood tijdens een woedende storm, en roept God om hulp. ‘En de Heer antwoordde Job vanuit de storm.’ Al zit alles tegen, God laat zijn mensen nooit alleen…

Van harte welkom in deze viering in de Groninger Martinikerk op zondag 23 juni 2024 om 11:30 uur. Voorganger is Heleen Maat. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Het orgel wordt bespeeld door Carlos Bollo.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

De bestemming van de diaconale collecte is deze week de Grunningse Rieders (t.b.v. een weeshuis in Oekraïne), de uitgangscollecte is voor de instandhouding van de Martinidiensten. Om hieraan bij te dragen kun je de QR-codes gebruiken, die je vindt in de liturgie op pagina 16.