Legioen is mijn naam, want wij zijn met velen

Nee, dit gaat niet over ons Nationale Elftal dat deelneemt aan het Europees Kampioenschap 2024 dat momenteel in Duitsland gespeeld wordt, of over de grote schare voetballiefhebbers die daarheen zijn afgereisd om in volle stadions de verrichtingen van Oranje te volgen. Of die in eigen land zijn bevangen door diezelfde oranjekoorts. Ook gaat het niet over het vakantielegioen (we zitten immers vlak voor de zomervakantie), de vele mensen die straks op Zwarte Zaterdag weer aanschuiven in de file op de Route du Soleil naar het zuiden.

De uitspraak “Legioen is mijn naam, want wij zijn met velen” komt uit het Evangelie naar Marcus, waarin het verhaal is opgetekend hoe Jezus bij een bezeten man niet één onreine geest uitdrijft maar blijkbaar een heel leger onreine geesten. De geesten vragen zelf aan Jezus, of ze bij een kudde van tweeduizend varkens mogen intrekken, en dat leidt er dan weer toe dat de varkenshoeders op de vlucht slaan en in steden en dorpen gaan rondvertellen wat ze hebben meegemaakt. Maar de voorheen bezetene heeft eindelijk zijn vrijheid terug. Rondom dit verhaal uit Marcus 5 is de viering van zondag 30 juni opgebouwd.

Van harte welkom in de Martinidienst op zondag 30 juni 2024 om 11:30 uur. Met voorganger Jasja Nottelman, organist Jan de Roos en voorzangers Ton Tromp en Joke Bulthuis.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

De bestemming van de diaconale collecte is deze week Stichting Exodus, de uitgangscollecte is voor de instandhouding van de Martinidiensten. Om hieraan bij te dragen kun je de QR-codes gebruiken, die je vindt in de liturgie op pagina 17.

Omdat het de laatste viering is van dit seizoen, en we na een welverdiende zomervakantie weer op zondag 8 september verdergaan met een nieuw seizoen, willen we na afloop met elkaar lunchen. Neem allemaal iets mee om van te delen, dan is er genoeg te eten voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan lekkere broodjes, een eenvoudige salade of wat je zelf ook maar verzint. Houd ook rekening met mensen met een voorkeur voor vegetarisch. Samen sluiten we in een ontspannen sfeer dit seizoen af.