Samen Pinksteren vieren

Met Pinksteren, zondag 23 mei, willen we het er weer op wagen: na vijf maanden alleen maar online vieringen eindelijk weer een Martinidienst waar bezoekers fysiek welkom zijn in de kerk. Het liefst hadden we dit met Pasen, het grootste christelijke feest, al wel willen organiseren, maar ja, corona… We kunnen ook nu nog niet met een ongelimiteerd aantal personen samenkomen, maar met ongeveer dertig mensen willen we er een inspiratievolle Pinksterdienst van maken. Pinksteren: het feest van de scheppingskracht van de Geest die ons inspireert en bezielt. Gods Geest spreekt in alle talen en verdrijft de angst die mensen opsluit in zichzelf.

Voorganger in deze dienst is Matty Metzlar. De Dutch Choral Singers, die we kennen van de Engelstalige Morning Prayers, komen met een afvaardiging van vier koorleden onder leiding van dirigent en tegelijk organist Henk de Vries.

Aanmeldprocedure: wil je de viering meemaken, meld je dan uiterlijk zaterdagmiddag om 12:00 uur aan via het registratieformulier. De link staat ook onderaan op de pagina met corona-huisregels.

► Download hier alvast de liturgie.

► We hebben, ook voor degenen die niet aanwezig konden zijn, deze viering op zondag 23 mei 2021 vanaf 11:30 uur live uitgezonden via het Youtube-kanaal Martinidiensten. Terugkijken van de livestream kan via deze link. Als op enig moment deze video niet meer publiek beschikbaar is, kan nog tot enkele weken na de dienst de geluidsopname (MP3) worden teruggeluisterd via deze link.

Collecte: Allen die deze viering online meekijken (via de livestream of achteraf), worden van harte uitgenodigd bij te dragen aan de collecte. Dat kan door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Stichting Urgente Noden (SUN)”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Aanwezigen in de kerk hebben de mogelijkheid contant bijdragen aan de collecte, maar als je liever per bankoverschrijving bijdraagt dan kan dat uiteraard ook. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.