De viering van Paasmorgen

Nadat we in de viering van de Paasnacht (zaterdag 16 april om 23:00 uur) hebben meegemaakt dat het duister van de nacht in de Martinikerk werd doorbroken door het licht van de nieuwe paaskaars, zet de vreugde van Pasen zich voort in de viering van Paasmorgen. Pasen is het feest van bevrijding en opstanding, het feest waarin we mogen vieren dat het Leven sterker is dan de dood. En tegelijk is Pasen een oproep tot een opstandig leven: sta op tegen de doodsmachten in jezelf en om ons heen.

Voorganger in de viering van Paasmorgen, zondag 17 april 2022 om 11:30 uur, is Jaap Goorhuis. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Organist: Pieter Pilon.

► Download hier alvast de liturgie.

► Wil je liever de dienst vanuit huis meemaken, volg dan de livestream zondag om 11:30 uur of bekijk de dienst op een later moment via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente.

Collecte: Iedereen kan bijdragen aan de collecte door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Vluchtelingen uit Oekraine” (zet geen trema op de i). Dit diaconale doel is dus gewijzigd ten opzichte van het in de liturgie vermelde doel Chavah. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Aanwezigen in de kerk hebben de mogelijkheid contant bij te dragen aan de collecte, maar als je liever per bankoverschrijving bijdraagt dan kan dat uiteraard ook. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.