De goede herder

In het Evangelie van Johannes spreekt Jezus over zichzelf als de Goede Herder. Een andere aanduiding van Jezus kennen we bijvoorbeeld uit het boek Openbaringen: Jezus als het Lam Gods dat de zonde van de wereld op zich heeft genomen. Vergelijkingen met een herder, een lam en schapen komen in de Bijbel vaker voor. Zo was de latere Koning David een herdersjongen, en ook waren het in de kerstnacht herders die het eerste de pasgeboren Jezus te zien kregen. Door de kinderbijbel hebben we vaak een zoet beeld van een herder met aaibare schapen, maar klopt dat beeld wel met een herder uit de tijd van Jezus?

Welkom in de Martinidienst op zondag 8 mei 2022 om 11:30 uur. Voorganger is Heleen Maat. Met medwerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Eeuwe Zijlstra bespeelt het orgel.

► Download hier alvast de liturgie.

► Wil je liever de dienst vanuit huis meemaken, volg dan de livestream zondag om 11:30 uur of bekijk de dienst op een later moment via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente.

Collecte: Iedereen kan bijdragen aan de collecte door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: STOOT”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Aanwezigen in de kerk hebben de mogelijkheid contant bij te dragen aan de collecte, maar als je liever per bankoverschrijving bijdraagt dan kan dat uiteraard ook. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.