Kerstnachtdienst 2022: Komt allen tezamen

Kerst 2020: vanwege de pandemie kon de Kerstnachtdienst alleen in sterk afgeschaalde vorm doorgang vinden, alleen via een digitale livestream te volgen en slechts een handjevol medewerkers fysiek aanwezig in het (koude) hoogkoor van de Martinikerk.
Kerst 2021: ook in het afgelopen jaar gooide de pandemie roet in het eten, door stapsgewijs steeds strengere maatregelen kon de Kerstnacht helemaal niet in de nacht gevierd worden, en zijn we eenmalig uitgeweken naar de ochtend van Eerste Kerstdag met een viering met slechts enkele bezoekers die zich vooraf moesten aanmelden (en verder ook weer met een online livestream). Lees de gearchiveerde berichten er nog eens op na.

Maar het is nog nooit, nog nooit zo donker geweest of het werd altijd wel weer licht. Dit jaar kan als vanouds de Kerstnachtdienst op de avond van 24 december plaatsvinden en mogen we u als bezoekers weer ruimhartig verwelkomen in de Martinikerk te Groningen. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Want het geboorteverhaal van Jezus is zó bijzonder, dat er ruim twintig eeuwen later nog steeds over gesproken en gezongen wordt!

Voorganger in de Kerstnachtdienst op zaterdag 24 december is Alberte van Ess. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Het grote Martiniorgel en de vleugel worden beide bespeeld door Jan de Roos. De dienst begint om 23:00 uur, de deur is naar verwachting open vanaf 22:30 uur. De viering van de maaltijd (het gezamenlijk delen van brood en wijn) zal nog achterwege blijven; de manier waarop we dit tegenwoordig coronaveilig proberen vorm te geven, in combinatie met de te verwachten hoge bezoekersaantallen, vormt momenteel nog een te grote uitdaging om dit door te laten gaan.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zaterdagavond vanaf 23:00 uur (misschien al iets eerder bij de samenzang voorafgaand aan de dienst) live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte maar heb je geen cash geld bij je? Het kan ook via een bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Open Hof”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Stichting GSp heeft een ANBI-status waardoor je giften mogelijk fiscaal aftrekbaar zijn, zie voor meer informatie onze giftenpagina.

Zondag 25 december 2022 (Eerste Kerstdag) en zondag 1 januari 2023 (Nieuwjaarsdag) zijn er geen Martinidiensten om 11:30 uur. Vanaf zondag 8 januari 2023 is een ieder weer van harte welkom in onze reguliere wekelijkse vieringen om 11:30 uur.