Vissers van mensen

In de Martinidienst van zondag 22 januari gaat het over het bekende roepingsverhaal van de eerste discipelen (volgelingen/leerlingen) van Jezus, uit het Evangelie naar Mattheüs. Jezus spreekt een paar vissers aan, gewone jonge mannen zijn het nog, die op het meer, niet ver van de oever, bezig zijn hun netten uit te werpen. En een paar andere die hun vissersnetten aan het repareren zijn. Hij roept hen op: “Laat je vissersboten en je netten achter, en ga met mij mee. Jullie zijn vissers, maar ik kan zorgen dat jullie vissers van mensen worden, dat jullie samen met mij mensen proberen te winnen, mensen proberen ontvankelijk te maken voor de goede boodschap van Gods liefde”.

We zijn verheugd dat Matty Metzlar, voor het eerst sinds ze met emeritaat is gegaan, weer eens voorgaat in deze viering. Verder werken mee aan de dienst: pianist Jan de Roos en een gelegenheidskoor met zangers m/v uit de Martinikerk en de Fonteinkerk. Van harte welkom op zondagochtend 22 januari 2023 om 11:30 uur.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Stichting Leergeld”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.