Ambtsjubileum: Jasja Nottelman 25 jaar predikant

De Martinidienst van zondag 24 september heeft een extra feestelijk karakter, omdat 25 jaar geleden, op 20 september 1998, Jasja Nottelman werd bevestigd als predikant van de Protestantse Gemeente Utrecht met de opdracht om in het studentenpastoraat te werken. Op 19 december 2021 is ze in Groningen aan het werk gegaan, ook als studentenpastor. Regelmatig gaat zij voor in de Martinikerk, verbonden met onze Oecumenische vieringen voor Student en Stadjer, een waardevolle uitvalsbasis om het werk van studentenpastor te kunnen doen. Vandaar dat we in deze viering ruimschoots aandacht besteden aan dit 25-jarig ambtsjubileum.

Het verdere thema van de dienst is ontleend aan de beide Bijbellezingen: uit het boek Jona over de profeet Jona en de wonderboom – even ten oosten van de stad Nineve – die even plotseling weer verdwenen is als hij verscheen. En uit het Mattheüsevangelie de gelijkenis van de arbeiders in de wijngaard, waarvan sommigen de hele dag hebben gewerkt en anderen alleen het laatste uur, maar ieder toch een rechtvaardige beloning ontvangt.

In deze dienst hebben we twee voorgangers: Jasja Nottelman samen met Berend Borger. Muzikale medewerking is er van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Carlos Bollo. Aanvang 11:30 uur zoals gewoonlijk.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Extinction Rebellion”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk.